За Мъртво море - Mineral Beauty System

За Мъртво море

Мъртво море (Морето на живота) е уникално с високата концентрация на минерални вещества. Нещо повече, то е единствената водна площ в света, която съдържа достатъчно високи концентрации от благотворни минерали магнезий, калций, калий, бром и др., които поддържат метаболизма на кожните клетки и са от съществено значение при синтезирането на протеини, липиди, въглехидрати и нуклеинови киселини. Концентрацията на солите и минерали в Мъртво море е около 10 пъти по-висока сравнена с останалите водни байсени по света. Идентичността на минералите в Мъртво море с минералите, които човешката кожа използва и от които се нуждае тялото, позволяват поддържането на здравния и баланс.

ХИМИЧЕСКИЯТ СЪСТАВ НА СОЛТА НА МЪРТВО МОРЕ ВАРИРА В СЛЕДНИТЕ ГРАНИЦИ:

Калиев хлорид – 22.0 – 28.0%
Натриев хлорид – 8.0 – 18.0%
Калциев хлорид – 0.3 – 0.7%
Магнезиев хлорид – 30.0 – 34.0%
Бромиди – 0.2 – 0.4%
Сулфати – 0.1 – 0.2%
Вода от кристализация – 26.0 – 30.0%
Неразтворими вещества – 0.2 – 0.9%

Във водите на Мъртво море концентрацията на Магнезий, известен с антиалергичното си влияние върху кожата и бронхите е 15 пъти по-висока, отколкото тази в другите океани и морета. Концентрацията на Бром, който има успокояващо действие върху нервната система е 50 пъти по-висока, в сравнение с отворените морета. Същото се отнася и за другите минерали като Калций, Калий, Натрий, Йод и др., които имат специфичната задача да поддържат в кондиция тялото и активно да участват в метаболизма на органите.

Натрий, Калий – повишават енергийния ресурс на клетките и активират транспортната им система чрез подобряване на мембранната пропускливост. Това позволява на активните субстанции, включени в козметичните средства, да реализират своето действие на клетъчно ниво.

Калий – стимулира възбуждането, провеждането и устойчивостта на нервните сигнали, помага за регулирането на осмозата и водния баланс.

Магнезий – ускорява метаболизма на клетките чрез активиране на клетъчните ензими. Улеснява усвояването на други минерали и витамини. Ценен е с неговата способност да облекчава ревматичните болки.

Бром – стимулира възстановителните процеси. Действа като антисептик и облекчава болката.

Калций – стабилизира клетъчните мембрани, облекчава болката и като магнезия активизира специфичните функции на ензимите.

Натуралните соли от Мъртво море намират най-широко приложение при третиране на псориазис, екземи, алергични обриви и други кожни заболявания (артрит, ревматизъм и др.), подпомагат елиминирането на отпадните продукти, активират кръвообръщението, допринасят за отпускане при стрес и за успокояване на напрегнатата нервна система, възстановяват тонуса на организма.

Солите на израелската козметика Mineral Beauty System са една прекрасна възможност за пълна релаксация след уморителен и изпълнен с напрежение ден, а защо не и едно прекрасно ежедневие без стрес, излишна нервност и болки. Солите от Мъртво море са един добър способ за възстановяване след тежки тренировки и натоварване.

Със солите и козметиката от Мъртво море на Mineral Beauty System , която ги съдържа гарантирате на Вашата кожа и тяло здраве, сила, свежест, красота и дълголетие.